Companii

Cât câştigă casierii şi lucrătorii comerciali din hipermarketuri şi supermarketuri? Salariul minim net porneşte de la minimul pe economie (2.079 de lei) şi ajunge la aproape 3.000 de lei pe lună. Cine cât plăteşte?

Cât câştigă casierii şi lucrătorii comerciali din...

Autor: Cristina Roşca

01.04.2024, 21:45 19966

Majoritatea retailerilor străini ţin secrete salariile pe care le acordă angajaţilor, deşi tot mai multe firme mari se îndreaptă către transparentizarea câştigurilor. Ziarul Financiar a încercat să afle care sunt salariile pe care actorii din comerţul modern le plătesc, iar asta în condiţiile în care aceste reţele se numără printre cei mai mari angajatori din economie.

Fiecare dintre cele nouă lanţuri are pe ştatele de plată mii sau chiar zeci de mii de salariaţi. Cei mai mulţi dintre aceştia lucrează pe poziţii de casieri sau lucrători comerciali, posturi care, istoric, sunt cunoscute a fi printre cel mai prost plătite din economie, alături de cele din producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi de cele din HoReCa.

ZF a trimis solicitări privind politica salarială către toţi cei nouă actori din comerţul modern, respectiv Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi, Metro, Selgros şi Penny. Salariul minim net pe companie a fost comunicat doar de Lidl şi Carrefour, în timp ce reprezentanţii Penny au transmis venitul minim net, care cuprinde pe lângă salariu şi bonurile de masă şi alte bonusuri. Oficialii Kaufland şi cei ai Profi nu au comunicat valori, iar cei ai Auchan, Mega Image, Metro şi Selgros nu au răspuns solicitării ZF.

Informaţiile adunate însă relevă că salariul minim net în comerţul modern porneşte de la minimul pe economie (2.079 de lei) şi ajunge la aproape 3.000 de lei pe lună. Cine cât plăteşte?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO