Companii

Casa Naţională de Sănătate va deconta un nou pachet de servicii pentru pacienţii cu autism din octombrie

Casa Naţională de Sănătate va deconta un nou pachet...

Autor: Mirabela Tiron

29.09.2023, 14:31 146

Pacienţii cu autism vor avea acces la un nou pachet de servicii decontat de CNAS, într-un nou subprogram în cadrul programului naţional de sănătate  mintală, ce va acoperi şedinţele de psihoterapie şi chiar logopedie.

„Este esenţial ca toţi pacienţii să aibă acces echitabil la servicii medicale. La acest pachet nou de servicii medicale decontate de către CNAS, atât de necesar pacienţilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, s-a lucrat foarte mult împreună cu asociaţiile de pacienţi şi organizaţiile neguvernamentale. (...) ”, a declarat Andrei Baciu, preşedintele CNAS. De serviciile incluse în acest subprogram ar putea beneficia 13.471 copii şi 2.660 adulţi diagnosticaţi de medicul psihiatru/psihiatru pediatru cu tulburări din spectrul autist. Subprogramul vizează finanţarea cheltuielilor necesare realizării serviciilor conexe actului medical acordate persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Din octombrie va demara acest nou subprogram naţional de sănătate.

Copiii şi adulţii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie şi/sau consiliere psihologică clinică şi/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie,  intervenţii psihologice validate ştiinţific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenţie personalizat pentru fiecare bolnav.

În cadrul subprogramului, durata şedinţei de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenţie de psihopedagogie specială - logopedie este de 50 minute, iar numărul maxim de şedinţe de psihoterapie şi/sau consiliere psihologică clinică şi/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială - logopedie de care poate beneficia un bolnav care îndeplineşte criteriile de eligibilitate. Pentru fiecare şedinţă de psihoterapie, de consiliere psihologică clinică, de consiliere sau intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, CNAS va deconta 135 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO