Companii

Cartel Alfa se judeca cu CNVM

17.08.2000, 00:00 28



Confederatia Nationala Sindicala (CNS) Cartel Alfa a dat in judecata Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), pe motiv ca aceasta ar fi actionat ilegal in procesul de privatizare a hotelului Apollo din Mamaia, hotel de care Alfa este extrem de interesat sa-l cumpere a declarat.

"Din informatiile pe care le avem, CNVM a acceptat ca unul dintre ofertanti, Petre Mihail, sa depuna o oferta la cateva zile dupa ce a expirat termenul limita de depuneri", a sustinut ieri intr-o conferinta de presa Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

CNVM spune, in replica, ca oferta in cauza a fost depusa in conditii legale. "Singurul lucru de care putem fi "acuzati" este operativitatea" a declarat Ziarului Financiar, Gabriela Anghelache, comisar CNVM. "Pentru oferta respectiva a fost depus un amendament, care a fost adoptat de Comisie intr-un termen de 24 de ore si nu in 48 de ore cat era termenul legal" a mai adaugat oficialul CNVM.

Presedintele Cartelului Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, s-a mai aratat ieri nemultumit de refuzul FPS de a da curs ofertei acestei confederatii sindicale de cumparare a pachetului majoritar de actiuni de la Hotelul Apollo din Mamaia, cu toate ca, in doua randuri, a depus cea mai buna oferta.

Hossu a aratat ca intentia Cartelului Alfa este de a transforma acest hotel intr-un centru international de formare sindicala, cu sprijinul financiar al confederatiei belgiene CSC si a celei olandeze CMV. Confederatia detine deja 26% din actiunile de la Apollo.

La aceasta data, cea mai mare oferta, de 145.000 lei/actiune, este a lui Petre Mihail, fata de numai 135.000 lei, cat a oferit Alfa.

Bogdan Hossu sustine insa ca Mihail a depus oferta dupa ce expirase termenul legal, drept care a introdus o actiune in contencios administrativ impotriva Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, la Curtea de Apel Bucuresti. Pana la judecarea procesului, FPS nu poate declara castigatorul ofertei publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO