Companii

Cargus face 18,6 mil. euro din curieratul intern

09.11.2007, 17:49 22

Compania Cargus, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata domestica de curierat, a inregistrat in primele trei trimestre ale acestui an o cifra de afaceri de circa 19,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 50% comparativ cu perioada similara a anului precedent.
"Peste un milion de euro provine din activitatea de curierat international, in timp ce pe partea de curierat intern am inregistrat 18,6 milioane de euro. La aceasta evolutie a contribuit dezvoltarea economica, cresterea schimburilor comerciale, precum si parteneriatele realizate cu furnizori externi de servicii de curierat", au spus reprezentantii companiei. Cargus a lansat serviciile de curierat international in 2005, prin crearea unui joint-venture cu GeoPost Yurtici Kargo, o firma din Turcia controlata de posta franceza.
Afacerile inregistrate de companie la noua luni se apropie de rulajul realizat pe tot anul trecut, care a fost de 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Pana la sfarsitul anului Cargus si-a propus sa atinga afaceri de circa 29 de milioane de euro, ceee ce inseamna ca in ultimele trei luni ale anului compania trebuie sa ruleze noua milioane de euro.
In general, sfarsitul anului este una dintre cele mai aglomerate perioade pentru curieri, si TCE Logistica estimand ca aceste luni vor contribui la atingerea rezultatelor bugetate.
Cu rezultatele inregistrate anul trecut Cargus a pierdut primul loc pe piata in favoarea Fan Courier, care a inregistrat afaceri de 21,5 milioane de euro. Pe segmentul de curierat intern mai au activitati importante Curiero si TCE Logistica.
Cargus urmareste sa realizeze anul viitor investitii in flota, sedii si tehnologie de circa trei milioane de euro. Totodata, in ceea ce priveste planurile de extindere, reprezentantii companiei spun ca analizeaza in continuare oportunitati de achizitie pe piata.
Companiile vizate sunt cele cu afaceri sub cinci milioane de euro. Augustin Plesea, unul dintre cei doi actionari ai companiei, a declarat anterior pentru ZF ca ia in calcul listarea companiei la bursa, precum si vanzarea unui pachet de actiuni.
Companiile de curierat se confrunta cu scaderea marjelor de profit, desi afacerile parcurg un ritm alert de crestere. Si Curiero sau TCE Logistica si-au anuntat intentia de vanzare care se va concretiza in cel mult doi ani, potrivit reprezentantilor companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO