Companii

Cargill inaugurează silozul de la Turnu Severin la opt luni de la achiziţie

Cargill inaugurează silozul de la Turnu Severin la opt luni de la achiziţie

Autor: Gabriel Razi

25.09.2011, 17:59 544

Gigantul american Cargill, cel mai mare trader de produse agricole de pe piaţa locală cu afaceri de 419 milioane de euro anul trecut, va inaugura în această săptămână la Drobeta-Turnu Severin al 18-lea siloz operat de companie în România.

Martin Schuldt, CEO al Cargill România spunea în februarie, moment în care a fost anunţată public această achiziţie, că unitatea de stocare trebuie recondiţionată înainte de a fi dată în folosinţă.

Capacitatea totală a silozurilor operate de Cargill pe piaţa locală se ridică la 544.000 de tone, acestea fiind dispuse în sudul României de-a lungul Dunării. Al doilea jucător de pe piaţă, Alfred C. Toepfer, controlează opt silozuri, cu o capacitate totală de 100.000 de tone.

Cargill intră în competiţie pe piaţa locală pe lângă Alfred C. Toepfer şi cu alte case de comerţ cu cereale precum Nidera, Bunge, Glencore, Ameropa sau United Grain Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO