Companii

Cargill caută un “comercial trainee” după plecarea lui Florin Brătucu la Glencore

Cargill caută un “comercial trainee” după plecarea...

Autor: Gabriel Razi

14.02.2013, 19:18 1476
Traderul american Cargill, companie cu afaceri de peste 680 milioane de euro în România, face recrutări pentru poziţia de “Commercial Management Trainee”, potrivit unui anunţ postat online.

Scoaterea la concurs a unei poziţii de management trainee într-o multinaţională presupune selecţia unor tineri absolvenţi de facultate care să petreacă de regulă un an de zile în companie, perioadă în care au oportunitatea de a cunoaşte activităţile din mai multe departamente. La finalul perioadei dacă angajatorul este mulţumit de performanţa tinerilor, aceştia rămân în organigrama companie. De regula salariile celor care sunt “trainee” încep de la 2.000-2.500 lei net/lună.

“Poziţia oferă oportunităţi pentru tinerii ambiţioşi şi talentaţi să facă parte timp de doi ani în acest program”.

Reprezentanţii Cargill notează în anunţ că poziţia de trainee oferă posibilitatea dobândirii experienţei necesare pentru a face pasul în viitor către o poziţie de management.

Anunţul gigantului american vine la puţin timp după ce Florin Brătucu (35 de ani), care ocupa poziţia de trading manager, a părăsit compania pentru a prelua poziţia de director comercial al Glencore, o casă de comerţ rivală. Brătucu a ocupat poziţia de trading manager la Cargill timp de şase ani.

Cargill a anunţat recent că renunţă în România la operaţiunile de pe piaţa uleiului vegetal şi că vinde mai multe active de producţie şi brandul Untdelemn de la Bunica către francezii de la Expur.

Ei mai au pe plan local operaţiuni în comerţul cu materii prime agricole, producţia de furaje dar şi distribuţia de pesticide, seminţe şi fertilizatori pentru agricultură.

Cargill concurează în România cu alte multinaţionale gigant precum ADM (prin Alfred Toepfer), Bunge, Ameropa sau Nidera.

Agricultura a fost anul trecut la nivel de economie un business de 15 miliarde de euro, în scădere cu 16% faţă de vârful de 19 miliarde de euro înregistrat în 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO