Companii

Capitala rămâne polul ce atrage 40% din totalul vizitatorilor străini din ţară: „Aproape 70% din clienţii care se cazează la noi sunt străini, ce vin pentru conferinţe, evenimente. Bucureştiul este destinaţie de business”

Capitala rămâne polul ce atrage 40% din totalul...

Autor: Mirabela Tiron

05.11.2018, 17:00 501
Bucureştiul a atras 917.000 de vizitatori străini în unităţile de cazare în primele nouă luni, adică 40% din numărul total de străini din ţară, arată calculele ZF, pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Numărul străinilor  care s-au cazat în Bucureşti a crescut cu puţin peste 1% în primele nouă luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, arată aceeaşi sursă. În total, în unităţile de cazare din Bucureşti s-au cazat în ianuarie-septembrie 1,55 milioane de vizitatori, din care 636.000 de români şi puţin peste 917.000 de străini, semn că afacerile hotelierilor sunt generate în conti­nua­re de clienţi din afara ţării, care vin în special pentru afaceri. 

„Aproape 70% din clienţii care se cazează la noi sunt străini, ce vin pentru conferinţe, evenimente. Bucureştiul este destinaţie de business. Este nevoie de promovare pentru a atrage mai mulţi turişti, numărul celor care vin pentru vacanţe este mic. Sejurul mediu este de 2,4 nopţi la străini. Aceştia vin din Germania, Austria, Franţa, din comunitatea europeană în special“, a spus Cătălin Ştefan, directorul general al hotelului de patru stele Capital Plaza, deschis în 2009 în apropiere de Piaţa Victoriei şi controlat de antreprenori români. Lunile mai, iunie, septembrie şi octombrie sunt de business în Bucureşti, când tarifele la cazare cresc cu marje cuprinse între 10% şi 30%, în timp ce iulie, august şi decembrie sunt luni de leisure, afirma recent Daniel Ben Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Capitală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO