Companii

Campania ZF Fabricile României. Industria prelucrătoare din judeţul Brăila realizează venituri de doar 1,5 miliarde lei, plasând astfel judeţul la coada clasamentului

Campania ZF Fabricile României. Industria prelucrătoare...

Autor: Miruna Diaconu

14.11.2023, 00:05 3337

♦ Cea mai mare companie prelucrătoare din judeţul Brăila este Vard Brăila, firmă ce activează în domeniul construcţiei de nave, cu venituri de doar 236 milioane lei.

Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Brăila au obţinut afaceri de doar 1,5 miliarde lei în 2022, potrivit datelor Registrului Comerţului. Brăila nu este recunoscut ca un judeţ cu o puternică industrie prelucrătoare, iar acest lucru se poate observa şi în cifrele celor mai mari fabrici din judeţ.

Cea mai mare companie din industria prelucrătoare din judeţul Brăila este şantierul naval Vard Brăila, care a obţinut anul trecut afaceri de 236 milioane lei. La nivel naţional, Vard Brăila se situează pe a patra poziţie în clasamentul celor mai mari jucători din construcţia de nave, înaintea sa fiind şantierele navale de la Tulcea, Constanţa şi Mangalia. Şantierul naval din Brăila reuşeşte să ia faţa doar şantierului din Galaţi, care anul trecut a avut afaceri de 227 mil. lei, arată datele Ministerului de Finanţe.

Industria prelucrătoare din Brăila clasează judeţul pe ultimele locuri în clasamentul naţional, având printre cele mai slabe industrii prelucrătoare din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO