Companii

Campania ZF Fabricile României. Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Cluj adună împreună afaceri de 12 miliarde lei.

Autor: Miruna Diaconu

09.01.2024, 00:05 3099

Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Cluj au adunat afaceri cumulate de 12 mi­liarde lei în 2022, potrivit date­lor Regis­trului Comerţului. Industria prelucrătoare din Cluj este formată din jucători care activează în mai multe sectoare economice.

Principalele fabrici după cifra de afa­ceri obţinută în 2022 au fost De’Longhi, cu venituri de 2 miliarde lei, Emerson, 1,3 mili­arde lei, şi Terapia, 1 miliarde lei. Industria prelucrătoare din Cluj este for­mată din jucători cu acti­vitate în mai multe sectoare economice. Deşi la vârful clasamentului, sectoarele care domină sunt fabricarea de aparate electrocasnice, a in­strumentelor de navigaţie şi medi­ca­mente, industria prelucrătoare din Cluj numără şi fabrici din domeniul alimen­tar, cosmetice şi materiale de construcţii. Liderul industriei prelucrătoare din Cluj este De’Longhi, parte din grupul italian cu acelaşi nume, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO