Companii

Campania ZF Fabricile României. Cei mai mari 50 de producători din judeţul Constanţa adună afaceri de 26 mld. lei. Rompetrol Rafinare, cel mai mare jucător, generează 88% din venituri. Doar 11 companii au obţinut afaceri de peste 100 milioane lei, în timp ce restul firmelor s-au situat sub acest prag

Campania ZF Fabricile României. Cei mai mari 50 de...

Autor: Miruna Diaconu

12.02.2024, 09:00 2840

Cele mai mari 50 de companii din industria prelucră­toare din judeţul Constanţa adună afaceri de 26 milioane lei, potrivit datelor Registrului Comerţului. Un singur jucător, Rompetrol Rafinare, care ocupă prima poziţie în clasament, generează 88% din totalul veniturilor înregis­trate de companiile din acest clasament. Rompetrol Rafinare, compania care administrează cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, este şi unul dintre cei mai mari jucători la nivel naţional după cifra de afaceri.

Industria prelucrătoare din judeţul Constanţa este con­stituită din jucători din diverse domenii de activitate, de la prelucrarea ţiţeiului, fabricarea pro­duselor alimentare şi până la construcţia de nave şi materiale de construcţii.

Al doilea cel mai mare jucător din producţia constănţea­nă este Argus, producător de uleiuri, care a avut afaceri de 360 mil. lei în 2022. Următoarea poziţie este ocupată de Şantierul Naval Constanţa, care a încasat 317 milioane lei.

Din clasamentul celor mai mari 50 de producători din industria prelucrătoare a judeţului de la malul mării, doar 11 companii au obţinut afaceri de peste 100 milioane lei, în timp ce restul firmelor s-au situat sub acest prag. Dintre acestea, 19 companii au avut afaceri între 20 şi 30 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO