Companii

Camera de Comerţ aniversează astăzi 150 de ani de la înfiinţarea sistemului cameral

Camera de Comerţ aniversează astăzi 150 de ani de la...

Autor: Mirabela Tiron

30.09.2014, 17:38 96

Camera de Comerţ aniversează astăzi 150 de ani de la înfiinţarea sistemului cameral. Pe 30 septembrie 1864, Alexandru Ioan Cuza semna Decretul Domnesc privind înfiinţarea primelor Camere de Comerţ şi Industrie din România.

La scurt timp de la înfiinţare, Camerele de Comerţ din România şi-au pus amprenta pe procedurile de înregistrare a negustorilor, punctul de origine pentru Registrul Comerţului, creat, peste ani, de camere. Camerele au făcut demersuri pentru adoptarea unor măsuri care să susţină comerţul românesc, precum organizarea birourilor vamale, instituirea mărcilor de fabrică, înfiinţarea burselor româneşti, creditarea industriaşilor, pregătirea tinerilor în şcoli de comerţ, reglementarea regimului concurenţial, funcţionarea târgurilor şI multe altele”. “După anul 1989 autorităţile române au înţeles necesitatea reînfiinţării camerelor de comerţ, organisme reprezentantive pentru modelul economic capitalist, care susţine nemijlocit antreprenoriatul şi dezvoltarea mediului de afaceri”, potrivit oficialului Camerei de Comerţ.

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a declarat că ţinta este să aducă investiţii străine, să încurajeze demararea lucrărilor publice, să susţină proiecte precum cel energetic sau din transport.

“Suntem partenerul mediului de afaceri. Urmărim toate actele normative şi amendăm tot ce loveşte mediul de afaceri, potrivit lui. Ştiu că problema numărul unu cu care se confruntă mediul de afaceri este lipsa de predictibilitate, codul fiscal care se schimbă”. a mai adăugat el.

Camera de Comerţ se ocupă de organizarea misiuni economice, evenimente/forumuri economice şi a programelor de instruire şi specializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO