Companii

Camera de Comerţ Româno-Germană: Este de neînţeles cum pot fi purtate dispute politice în loc să se ajungă la un consens politic. România are reale oportunităţi pentru a crea bazele unei dezvoltări durabile, iar această oportunitate nu trebuie să fie pusă în pericol de nimeni şi de nimic

 Camera de Comerţ Româno-Germană: Este de neînţeles...

Autor: Roxana Rosu

03.11.2021, 16:36 2025

Companiile germane de pe piaţa locală sunt de părere că, în contextul provocărilor, dar şi oportunităţilor globale şi regionale, România ar putea fi unul dintre învingători, mai ales în contextul finanţărilor care urmează să vină din partea UE, dacă se pun în aplicare soluţii concrete, dar reprezentanţii mediului de afaceri au impresia că se întâmplă exact contrariul, iar măsurile necesare ieşirii din impas sunt inexistente.

Având în vedere criza sanitară şi cea politică, firmele membre ale Camerei de Comerţ Româno-Germane fac un apel la autorităţi să găsească o cale de ieşire din situaţia actuală cât mai curând posibil.  

” Criza politică ce durează deja de câteva săptămâni şi situaţia actuală dificilă din domeniul sănătăţii creează condiţii din ce în ce mai dificile pentru mediul de afaceri din România şi duc la o pierdere suplimentară a încrederii în sectorul privat, inclusiv din cauza lipsei perspectivelor de îmbunătăţire”, se arată într-un comunicat al AKH.  

În plus, companiile reamintesc că situaţia sanitară din ţară este dramatică, iar impactul direct asupra economiei este clar vizibil şi continuă să se agraveze. În prezent, îşi pierd viaţa în medie aproape 500 oameni în fiecare zi.

”Este de neînţeles cum pot fi purtate dispute politice în acest moment în loc să se ajungă la un consens politic. Cu atât mai mult, factorii de decizie politică sunt chemaţi să ofere condiţii-cadru sigure şi stabile, să găsească soluţii concrete pentru ieşirea din actuala criză şi să îşi asume responsabilitatea.”.

În acest context, AHK face un apel la toţi factorii de decizie politică să găsească o cale de ieşire din situaţia actuală cât mai curând posibil.

”Este vorba de a lucra împreună în mod constructiv pentru formarea unui guvern stabil, capabil să acţioneze, să readucă ţara pe drumul cel bun şi să abordeze provocările imense. Prin implementarea agendei de reforme şi a proiectelor susţinute din fondurile UE, România beneficiază de reale oportunităţi pentru a crea bazele unei dezvoltări pozitive şi durabile a ţării. Această oportunitate nu trebuie să fie pusă în pericol de nimeni şi de nimic”.

 AHK România a fost înfiinţată în 2002 şi numără peste 550 de firme-membre.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO