Companii

C&W Echinox: Încrederea investitorilor în piaţa românească nu a scăzut

C&W Echinox: Încrederea investitorilor în piaţa...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2021, 12:43 113

Cererea pentru evaluări şi servicii de consultanţă imobiliară a rămas constantă în perioada pandemiei, departamentul de evaluări al Cushman & Wakefield Echinox analizând peste 350 de proprietăţi, cu o valoare cumulată de 4,2 miliarde de euro.

În acelaşi timp departamentul de research al companiei a oferit consultanţă dezvoltatorilor pentru demararea unor proiecte noi cu o valoare de piaţă de peste 250 de milioane de euro.

„Începutul anului 2021 a dovedit rezilienţa majorităţii proprietăţilor imobiliare. Deşi persistă încă un sentiment de incertitudine în toate sectoarele pieţei, parametrii de funcţionare s-au stabilizat şi încep să se apropie de situaţia anterioară pandemiei. Marii chiriaşi din clădirile comerciale sau de birouri s-au adaptat la noile condiţii, oferind stabilitate financiară pieţei imobiliare în ansamblu. Un număr relativ mare de tranzacţii au avut loc în ultimul an, arătând că încrederea investitorilor în piaţa românească nu a scăzut. S-a reliefat o apetenţă a dezvoltatorilor către sectoarele de rezidenţial şi industrial, în timp ce investitorii au fost atraşi de randamentele ridicate oferite de clădirile de birouri din Bucureşti, comparativ cu pieţele vecine. Ratele de capitalizare au rămas relativ stabile, iar valorile proprietăţilor au suferit ajustări moderate. La un an de la declanşarea pandemiei constatăm că modelul de business echilibrat şi diversificat, orientat preponderent către clienţii mari cu solicitări recurente, a dus la creşterea activităţii departamentului chiar şi în această perioadă”, a spus Bogdan Sergentu, Head of Valuation & Consulting, Cushman & Wakefield Echinox.

Echipa de evaluări a Cushman & Wakefield Echinox este formată din opt membri cu o experienţă medie de peste 17 ani ȋn domeniu. Totodată, firma acoperă sectorul evaluărilor la nivel naţional printr-o reţea locală de 20 de colaboratori specializaţi ȋn rapoarte pentru garantarea ȋmprumuturilor acordate persoanelor fizice sau IMM-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO