Companii

Business Magazin. Cum a ajuns Roberto Constantin să aibă o afacere cu cabine foto pornind cu 10.000 de euro: Cea mai îndepărtată cerere de ofertă a venit din Singapore

Autor: Andra Stroe

28.08.2022, 16:45 687

Roberto Constantin nu a trebuit să caute departe o idee de business pentru a deveni antreprenor. A găsit-o chiar în timpul unui eveniment la care participa în calitate de fotograf, meseria sa de bază. Cu o investiţie de câteva mii de euro, a pornit o afacere cu cabine foto, aflată astăzi în plină dezvoltare.

Am lansat OMG! Cabina Foto în aprilie 2015, cu o investiţie de 10.000 de euro, cu subsemnatul angajat şi soţia sfătuitor”, povesteşte antreprenorul. Fondurile folosite au reprezentat bani economisiţi din salariul de fotograf, el fiind la bază fotograf profesionist de evenimente private si corporate. Ideea lansării businessului i-a venit după ce a participat prin prisma jobului la un eveniment care dispunea de o cabină foto. „Am văzut potenţialul afacerii, am început să studiez fenomenul, după care, împreună cu familia, am început dezvoltarea.”

Marea provocare a fost adusă de criza COVID-19. „Pandemia ne-a prins pe val. Încheiasem un an minunat şi după o lună de odihnă, ianuarie 2020, a venit pandemia. Abia ce mai angajasem un om, chiar pe 1 martie 2020, aveam un sediu măricel, planuri multe şi dorinţă de muncă. Am trăit toate sentimentele posibile, de la grija pentru angajaţi şi familiile lor, la ratele şi nevoile noastre şi evident grija pentru sănătate.”

Când a realizat că nu se vor mai face evenimente în acel an, spune că s-a reorientat rapid şi a dez-voltat o altă afacere care a crescut exponenţial în acel an şi următorul, „lucru care ne-a permis să păstrăm o parte din echipă şi să rezistăm acestei încercări”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO