Companii

Bursă. Grupul Sphera Franchise Group a restructurat operaţiunile Pizza Hut în România, închizând aproape o treime din restaurante în vederea revenirii pe profit. Inflaţia record a dus la schimbarea comportamentului de consum, oamenii fiind mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii

Pizza Hut a venit în România în 1994, într-o perioadă în care brandurile străine erau puţine, prima unitate fiind cea de pe Calea Dorobanţilor, deschisă şi astăzi.

Pizza Hut a venit în România în 1994, într-o perioadă în care brandurile străine erau puţine, prima unitate fiind cea de pe Calea Dorobanţilor, deschisă şi astăzi.

Autor: Cristina Roşca

20.03.2024, 11:00 589

Vânzările Pizza Hut au scăzut anul trecut cu 6%, însă declinul are în spate şi închiderea de unităţi  Reţeaua nu a mai fost pe profit net din 2016.

Lanţul de restaurante Pizza Hut, deţinut local de grupul Sphera Franchise Group, care are în portofoliu şi francizele KFC şi Taco Bell, a trecut printr-un proces amplu de restruc­tu­rare în 2023 şi 2024, proces ce a presupus închiderea a a­proa­pe o treime dintre uni­tăţi, scopul fiind aducerea businessului pe break-even şi apoi pe profit.

„În 2023 am închis şapte unităţi Pizza Hut, iar la începutul acestui an, încă cinci din cele 13 anunţate. Nu vor mai fi şi alte închideri. Planul de eficientizare a fost discutat şi apro­bat cu toate părţile interesate şi prevede maximum 13 unităţi“, spune Costică Mişaca, director general al Pizza Hut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO