Companii

Bursă. Fintechul americano-irlandez Stripe închiriază birouri la The One care pot primi 100 de angajaţi

Bursă. Fintechul americano-irlandez Stripe  închiriază...

Autor: Bogdan Alecu

03.10.2023, 00:07 917

Stripe, un fintech irlandezo-american evaluat la 50 mld. dolari în primăvara acestui an, care a dezvoltat la nivel global o infrastructură care le permite companiilor să accepte plăţi cu cardul, dar şi prin diferite platforme locale de plăţi, a contractat 1.000 mp de birouri în centrul de co-working The One din proiectul One Cotroceni Park, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

Contactaţi de ZF reprezentanţii The One nu au oferit niciun comentariu. În acelaşi proiect au birourile şi americanii de la Ford - dar cu divizia de servicii.

În urmă cu două săptămâni, David Singleton, director de tehnologie al fintech-ului americano-irlandez Stripe, spunea într-un interviu acordat ZF că centrul de tehnologie din Bucureşti va fi implicat în dezvoltarea tuturor componentelor-cheie, iar planul pentru 2023 implică zeci de recrutări.

„Căutăm şi juniori şi oameni cu 5-20 de ani de experienţă.“ Salariile vor fi „foarte competitive“.

Decizia de a deschide centrul în România s-a bazat atât pe evoluţia pozitivă a numărului de clienţi după lansarea operaţiunilor în 2020 cât şi pe talentul "extraordinar" al specialiştilor în IT.

Singleton a menţionat că printre clienţii Stripe se numără şi UiPath - cel mai de succes proiect de IT pornit din România, o companie listată acum în SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO