Companii

Bulgarii au anulat licitatia pentru privatizarea tutunului

24.07.2000, 00:00 14



Bulgaria a anulat la sfarsitul saptamanii trecute o licitatie pentru vanzarea a 51% din Bulgartabak, holdingul care detine monopolul tutunului in aceasta tara, si va pregati o noua licitatie pentru a atrage investitorii, informeaza Reuters, citand un oficial guvernamental.

Decizia a fost luata de catre comisia guvernamentala pentru privatizare, in ultima zi in care se mai puteau depune oferte de cumparare pentru Bulgartabak. Dupa scadenta initiala, din 20 martie, termenul - limita a fost prelungit de doua ori, dar se pare ca tot nu a sosit nici o oferta.

"Directorul executiv al Agentiei pentru Privatizare, Zahari Zheliaskov, a aprobat decizia de anulare a termenului-limita precedent pentru depunerea ofertelor si a autorizat consultantul pentru privatizare sa pregateasca o noua licitatie", a spus un oficial bulgar. Guvernul, impreuna cu consultantul in privatizare Dresdner Kleinworth Benson, va pregati noi conditii de privatizare a Bulgartabak, care vor atrage mai multi investitori, inclusiv institutii financiare, care sa participe la noua licitatie, a mai spus acesta.

Philip Morris, Gallaher Group Plc din Britania si Reemtsma din Germania si-au exprimat interesul pentru Bulgartabak, holding care se numara printre cele mai profitabile active inca detinute de catre stat. Guvernul anuntase mai devreme ca, daca nu primeste nici o oferta, va lua in considerare idea de a restructura cele 22 de companii din holding, care vor fi transformate in cinci sau sase firme, cu afaceri separate. Conform planului precedent de vanzare, guvernul urma sa vanda pana la 34% din Bulgartabak unui cumparator strategic si sa conditioneze achizitionarea restului de 17% de indeplinirea unei lungi liste de cerinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO