Companii

Bugetul statului s-a mai pus pe picioare în iunie: cheltuielile au plus 20%, tractate de impozitul pe profit şi dividendele Hidroelectrica. Corespondenţa ZF cu Comisia Europeană pe tema deficitului bugetar al României în 2023

Bugetul statului s-a mai pus pe picioare în iunie:...

Autor: Răzvan Botea

30.07.2023, 11:33 1389

Guvernul a cheltuit 45,5 miliarde lei în iunie 2023 şi a încasat 45,3 miliarde de lei, astfel că deficitul bugetar la şase luni a rămas la acelaşi nivel ca deficitul la cinci luni din 2023.

Veniturile în creştere cu aproape 20% şi creşterea cheltuielilor de 12% din iunie, evoluţii care au dus deficitul bugetar aproape de zero în iunie, dau mai mult spaţiu de manevră pentru guvernul presat de creşterea deficitului bugetar în primele cinci luni cu mult peste programarea de la început de an.

Guvernul ar urma să anunţe, după mai multe luni de dezbateri cu uşile închise, un set de măsuri fiscale care să crească veniturile la bugetul statului, însă numai după ce ar veni cu măsuri pentru scăderea cheltuielilor statului, au afirmat, pentru ZF, surse liberale care participă la negocieri. Până acum s-au vehiculat mai multe măsuri de creştere a taxelor, dar nu există în acest moment o listă agreată la nivelul coaliţiei de guvernare, potrivit aceloraşi surse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO