Companii

Bucur Obor, profit de 1,42 mil. euro

02.05.2006, 00:00 15

Societatea Bucur Obor, care detine complexul comercial cu acelasi nume din Bucuresti, a inregistrat in 2005 un profit net de 1,42 mil. euro (5,16 mil. lei), cu 34% mai mare in euro comparativ cu profitul net din 2004. Veniturile din exploatare ale societatii au crescut in euro cu 8%, pana la 5,53 mil. euro (20 mil. lei), insa s-au situat sub nivelul bugetat.

Nerealizarea veniturilor din exploatare bugetate s-a datorat, in primul rand, nefinalizarii investitiilor de modernizare a magazinului, dar si scaderii veniturilor cedate de societatile asociate in baza contractelor de asociere in participatiune.

Veniturile din contractele de asociere in participatiune au fost anul trecut de 2,91 mil. euro (10,5 mil. lei), iar veniturile din chirii s-au ridicat la 1,51 mil. euro (5,4 mil. lei).

Bucur Obor a incheiat anul trecut un contract de inchiriere pe 5 ani cu Altex, principalul retailer de pe piata de electronice si electrocasnice, si un contract pe 10 ani cu reteaua de magazine UniversÕall.

Principalul actionar al Bucur Obor este omul de afaceri Laurentiu Postovaru, care detine, inclusiv prin intermediul Amadeus Group SRL, peste 34% din actiuni, potrivit ultimelor informatii disponibile. Ultimul pret de tranzactionare al actiunilor Bucur Obor pe RASDAQ a fost de 1,5 lei/actiune, capitalizarea bursiera a societatii fiind de 5,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO