Companii

Brenntag, 18 mil. euro din produse chimice

21.01.2004, 00:00 272

Distribuitorul de produse chimice Brenntag Romania estimeaza ca va obtine, in acest an, o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 36% fata de nivelul inregistrat in 2003, a declarat directorul executiv al firmei, Alexandru Badea.
Brenntag Group este o companie germana cu peste 300 de filiale in toata lumea, care si-a facut intrarea pe piata romaneasca in anul 1998.
Subsidiara din Romania si-a marit semnificativ cifra de afaceri anul trecut, pina la 13,2 milioane de euro, comparativ cu anul 2002, cind valoarea acestui indicator financiar s-a cifrat la 7 milioane de euro.
Badea a precizat ca evolutia incasarilor este urmarea diverisificarii gamei de produse, extinderii numarului de depozite deschise in tara si a dezvoltarii parcului auto.
Firma comercializeaza materii prime si produse chimice pentru majoritatea sectoarelor industriale, de la industria alimentara, si cea textila, pina la industria producatoare de lacuri si vopsele, industria prelucrarii cauciucului sau pentru tratarea apelor fluide de transfer termic.
La reteau de noua depozite, care acopera cele mai importante orase, in acest an se vor adauga inca trei puncte de vinzare in Craiova, Buzau si Sibiu. In acelasi timp, depozitul din Zona Libera Giurgiu va deveni punct de aprovizionare si pentru subsidiara bulgara a grupului.
Pentru extinderea gamei de produse vindute pe piata romaneasca, firma va infiinta doua noi divizii.
Prima dintre acestea, "Oil & Gaz" , se va ocupa de comercializarea produselor chimice folosite in procesul de extractie al titeiului, in  intretinerea si curatarea conductelor de transport petrolier si a instalatiilor din rafinarii. A doua divizie, "Water treatment", va activa pe piata produselor chimice de baza pentru tratarea apei. Brenntag Romania va fi distribuitor Rhom & Haas, una dintre cele mai importante companii din domeniu, dar si al companiei americane Gulf Coast Chemicals, care are o linie de productie si la Constanta.
"Am incercat sa ne indreptam cit mai mult spre producatorii interni, fie pentru a le distribui produsele, fie pentru a le facilita patrunderea pe pietele externe prin filialele Brenntag din alte tari. Astfel, am ajuns ca 20% din totalul produselor distribuite de noi sa fie produse autohtone", a explicat Badea.
Subsidiara companiei germane are aproximativ 2.000 de clienti in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO