Companii

Brau Union: au fost relocate unitati de productie

05.10.2006, 21:40 24

Edwin Botterman, presedintele Brau Union Romania, liderul de pe piata berii, a declarat ca instanta a anulat cererea formulata de Haber Hateg impotriva consiliului de administratie al Brau Union.
Compania din Hateg, care detine 2,46% din actiunile Brau Union, anuntase anterior ca a dat in judecata compania Brau Union pentru recuperarea unei pagube de 700.000 de lei (195.000 de euro), prejudiciu cauzat de inchiderea fabricii de bere Grivita din Bucuresti.
"Fabrica de bere Grivita nu a fost inchisa, doar capacitatile de productie au fost relocate din motive de eficienta. Pentru acest lucru nu este nevoie de decizia Adunarii Generale a Actionarilor. La termenul de judecata care a avut loc luni, instanta a anulat cererea formulata de catre Haber SA", a declarat Edwin Botterman.
Brau Union, care detine 26,77% din actiunile Haber, a inchis activitatea fabricii Grivita in luna noiembrie a anului trecut. Reprezentantii Haber sustin ca inchiderea fabricii ar fi trebuit sa fie hotarata intr-o adunare generala a actionarilor, cu acordul acestora.
Haber intentioneaza sa vanda pachetul de actiuni detinut la Brau Union Romania, aceasta opratiune fiind supusa aprobarii adunarii generale a actionarilor, convocate pentru 13 octombrie. La 31 decembrie 2005, participatia detinuta la Brau Union de catre Haber era trecuta in bilant la valoarea de 6, 44 mil. lei (1,78 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO