Companii

Braiconf: Clienţii externi au ales să reducă drastic comenzile, iar unii au renunţat complet la producţia în România. Industria confecţiilor este în mare declin. Producătorul de cămăşi Braiconf din Brăila a obţinut în primele nouă luni din 2021 afaceri de 14,2 mil. lei, la jumătate faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior

Braiconf, companie cu o istorie de circa 70 de ani, are producţie la Brăila, dar şi retail propriu.

Braiconf, companie cu o istorie de circa 70 de ani, are producţie la Brăila, dar şi retail propriu.

Autor: Cristina Roşca

06.01.2022, 20:40 169

♦ Declinul vine după ce în 2020, primul an marcat de pandemia de COVID-19, afacerile companiei au scăzut cu 14,5% faţă de 2019, la 33 mil. lei ♦ Industria de modă a fost afectată de limitarea libertăţii de mişcare şi de închiderea temporară a magazinelor neesenţiale, iar producătorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte au suferit la rândul lor, ca urmare a impactului pe întreg lanţul.

„Clienţii externi au ales să re­du­că drastic comenzile pen­tru a evita să rămână cu stocuri mari de produse şi pentru a valorifica sto­cu­rile existente la începutul pandemiei. Unii cli­enţi au renunţat complet la producţia din România“, explică reprezentanţii Braiconf evoluţia veniturilor companiei în primele nouă luni din 2021, cele mai recente rezul­tate, publicate de producător la Bursa de Valori Bucureşti, unde e listat.

Oficialii companiei din Brăila mai spun că industria confecţiilor din România este în mare declin de cel puţin 10 ani, iar pan­demia doar a accentuat acest trend. Citând date ale ZF, ei afirmă că în anul 2020 in­dus­tria con­fec­ţiilor a pierdut peste 35.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO