Companii

Bovinele, porumbul şi soia, cele mai bune plasamente în 2012

Bovinele, porumbul şi soia cele mai bune plasamente în 2012

Foto: Adrian Stoicoviciu

Autor: Gabriel Razi

30.11.2011, 15:36 387

Bovinele, porumbul şi soia vor fi în 2012 cele mai bune plasamente dintre toate mărfurile în contextul în care anul viitor cotaţia bunurilor tranzacţionate pe pieţele internaţionale nu va creşte spectaculos, estimează analiştii băncii americane Morgan Stanley.

"Potenţialul de creştere al mărfurilor este limitat având în vedere condiţiile cu care se confruntă economiile dezvoltate", se arată întrâun raport al Morgan Stanley, citat de portalul britanic agrimoney.com

Analiştii Morgan Stanley subliniază că "2012 va fi anul dolarului", care s-ar putea aprecia cu 10% faţă de euro, de lira britanică dar şi de dolarul australian.

Evoluţia de anul viitor a cotaţiei contractelor futures pentru bovinele în viu este estimată însă să o depăşească pe cea a multora dintre celelalte mărfurir tranzacţionate pe pieţele internaţionale.

Mai mult, porumbul, şi soia ar putea înregistra creşteri peste cele ale bovinelor. Primele evoluţii de acest tip urmează să fie vizibile în următoarele luni în cazul cotaţiei pentru boabele de soia.

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari instituţii financiare din lume, operează în 36 de ţări pri intermediul a 600 de filiale. Compania administrează active de aproape 800 de milioane de dolari şi are 60.000 de angajaţi. Veniturile Morgan Stanley s-au ridicat anul trecut la 31,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO