Companii

Boromir merge spre vanzari de 170 mil. euro din panificatie

Boromir merge spre vanzari de 170 mil. euro din panificatie

Constantin Boromiz, director general si actionar al grupului de firme Boromir: Saltul cifrei de afaceri pe anul trecut se datoreaza lansarii de produse si deschiderii de noi sectii

27.08.2008, 18:52 372

"Ritmul de crestere al cifrei de afaceri raportat la ultimele cinci luni ale anului 2008 va fi de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Media anuala pe 2008 va fi de circa 25% fata de anul 2007", a declarat Constantin Boromiz, director general si actionar al grupului de firme Boromir.
Boromir a inregistrat in primele sapte luni ale acestui an o cifra de afaceri de 100,7 milioane de euro, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului precedent si un profit operational brut (EBIT) de 4,2 milioane de euro.
In perioada ianuarie-iulie 2007, Boromir realiza un profit net de 15 milioane de euro, ca urmare a vanzarii unui teren de aproape 25.000 de metri patrati al companiei Amylon Sibiu, parte a grupului Boromir, catre o firma controlata de fondul de investitii Immoeast, intr-o tranzactie evaluata la aproximativ
9,4 mil. euro.
Astfel, Boromir a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 480 mil. lei (143,8 mil. euro), in crestere cu aproape 69% fata de rezultatele obtinute in 2006 si un profit de 35 mil. lei (10,4 mil. euro), de zece ori mai mare fata de castigul realizat in urma cu doi ani.
"Saltul cifrei de afaceri pe anul trecut se datoreaza lansarii de produse noi si deschiderii de noi sectii de productie. De asemenea, cresterea a fost influentata de majorarea preturilor la produsele de morarit", a explicat Boromiz.
In 2008, producatorul are programate investitii totale de 5,5 milioane de euro in construirea unei sectii de patiserie congelata la Ramnicu Valcea, a unei sectii de simigerie la Buzau si in achizitia de mijloace de transport. Aproximativ 500.000 de euro vor fi alocati bugetului de promovare al companiei.
Boromir a achizitionat in cursul acestui an marcile si liniile de productie ale producatorului de dulciuri Feleacul, din Cluj, pentru aproximativ 500.000 de euro, prin intermediul producatorului de amidon Amylon Sibiu.
"Produsele comercializate sub marca Feleacul vor fi fabricate la Cluj pana in cea de-a doua jumatate a anului viitor. In prezent, sunt mentinute atat strategia de promovare si comercializare a produselor marca Feleacul, cat si gama integrala de produse", a spus actionarul Boromir. Grupul Boromir, controlat de cinci actionari pesoane fizice romane, detine fabrici de paine in Buzau, Valcea, Sibiu, Medias si Deva, moara Cibin din Sibiu, moara Slobozia, doua unitati de tip Comcereal, Amylon Sibiu si Extrasib Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO