Companii

BMW spune ca rezultatele financiare se vor imbunatati

28.03.2001, 00:00 17



Grupul german BMW a anuntat ieri ca profitul, veniturile si vanzarile sale vor creste in acest an, in ciuda deteriorarii conditiilor pietei auto globale, informeaza Mediafax.

"Sunt increzator in faptul ca grupul BMW va reusi sa-si mareasca livrarile, vanzarile si profitul in anul 2001", a declarat directorul executiv Joachim Milberg.

Profitul brut a crescut anul trecut cu 69,5%, pana la 1,6 miliarde de euro, ca urmare a vanzarilor semnificative de automobile, in special a modelelor din Seria 3 si X5 pe piata americana. Grupul a reusit sa-si reorienteze strategia dupa vanzarea companiei britanice Rover in anul 2000, concentrandu-se asupra exploatarii pozitiei sale pe piata automobilelor de lux.

Milberg a apreciat ca segmentul superior al pietei auto ar putea creste cu pana la 50% in urmatorii zece ani, comparativ cu o crestere de circa 25% estimata pentru restul pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO