Companii

BestJobs: Doar 4 din 10 angajaţi români au planuri de concediu pentru 2020, peste 80% aleg destinaţii din ţară. Doar 3% au în plan călătorii de business în străinătate

BestJobs: Doar 4 din 10 angajaţi români au planuri de...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2020, 11:13 177

Aproape trei sferturi dintre angajaţii români nu şi-au luat anul acesta concediu de odihnă, dar 42% dintre ei plănuiesc totuşi să facă o cerere în acest sens în perioada următoare, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Cea mai mare parte din ei (80%) vor să rămână în ţară şi au în plan să îşi petreacă zilele libere la mare sau la munte (57,4%) ori chiar acasă (24,8%).

Principalele motive pentru decizia de a nu călătorii în străinătate în acest an sunt legate de faptul că lumea s-a relaxat prea mult şi nu mai respectă regulile de igienă şi distanţare socială (42%), dar şi teama că vine un nou val de epidemie şi, implicit, noi restricţii care le-ar putea da peste cap planurile de vacanţă (23%).

Dintre cei care plănuiesc să plece anul acesta în vacanţă, o treime se aşteaptă să cheltuiască acelaşi buget planificat iniţial, înainte de izbucnirea pandemiei, iar puţin peste 16% spun că vor reduce bugetul cu până la 30% faţă de anul trecut având în vedere incertitudinile actuale.

Când vine vorba de cazare, jumătate dintre respondenţi preferă hotelul sau pensiunea, şi doar 12% iau în calcul posibilitatea de a-şi petrece concediul într-un apartament închiriat în regim hotelier, cu rulota sau chiar cu cortul, pentru a elimina orice risc în ceea ce priveşte distanţarea socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO