Companii

BERD preia participatiile la E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova

17.04.2007, 19:26 26

Acordul pentru preluarea de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a unor participatii minioritare la filialele grupului german E.ON in Romania - E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova - va fi semnat joi la Bucuresti.
In luna ianuarie a acestui an, reprezentantii BERD au declarat ca discutiile sunt in faza finala si ca se asteapta ca acordul sa fie semnat in urmatoarele saptamani.
Proiectul privind preluarea unor pachete minoritare de actiuni la cele doua companii romanesti detinute de grupul energetic german E.ON a fost aprobat de conducerea institutiei financiare la finele anului trecut.
Banca Europeana va prelua indirect participatii minoritare, inca nespecificate, la compania de distributie de gaze naturale E.ON Gaz Romania, fosta Distrigaz Nord, si la E.ON Moldova, compania de distributie de electricitate denumita anterior Electrica Moldova.
Astfel, BERD va prelua actiuni la doua companii holding, una controlata de E.ON Ruhrgas Group, iar cealalta de E.ON Energie Group. Firmele holding detin pachetele majoritare de actiuni la E.ON Gaz Romania si, respectiv, E.ON Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO