Companii

Beniamin Gonţ, un antreprenor român, a cumpărat cu 100.000 de euro o clădire istorică, dar aproape ruină, în Franţa şi a obţinut autorizaţia pentru a o transforma într-un hotel butic

Clădirea ar urma să fie transformată, după un lung proces de restaurare, într-un hotel cu 25 de locuri de cazare şi un restaurant cu o capacitate de 85 de locuri.

Clădirea ar urma să fie transformată, după un lung proces de restaurare, într-un hotel cu 25 de locuri de cazare şi un restaurant cu o capacitate de 85 de locuri.

Autor: Cristina Roşca

06.10.2023, 22:23 80913

Antreprenorul român Beniamin Gonţ a cumpărat în urmă cu mai bine de un an, în Franţa, o clădire istorică, dar aflată într-o puternică stare de degradare, planurile sale fiind să dezvolte aici un hotel butic şi un restaurant. Omul de afaceri a finalizat între timp procesul de consolidare a imobilului, urmând restaurarea.

„Am devenit proprietar anul trecut, după ce în vara lui 2021 am bătut palma şi am demarat procedura de achiziţie. Ulterior semnării promisiunii de vânzare, a început verificarea mea de către statul francez cu privire la provenienţa banilor. Preţul a fost unul foarte tentant, puţin peste 100.000 de euro“, spune Beniamin Gonţ.

În ceea ce priveşte starea clădirii, el o descrie drept cea a unui pacient în stadiu terminal: 21 de diagnostice, toate într-o stare avansată şi toate ar fi condus la prăbuşirea clădirii.

„Am cumpărat o ruină la un preţ bun. Dar o ruină superbă. În prezent, am finalizat lucrările de consolidare, urmează un lung proces de restaurare.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO