Companii

Bechtel are datorii de milioane de euro la subcontractori pentru Autostrada Transilvania

Bechtel are datorii de milioane de euro la subcontractori pentru lucrări din 2010 la Autostrada Transilvania

Autor: Mediafax

20.06.2011, 11:41 765

Reprezentanţii a peste 50 de firme subcontractoare ale companieiamericane Bechtel au acuzat luni constructorul AutostrăziiTransilvania că nu a plătit facturile pentru diverse lucrăriexecutate în 2010, şi au cerut sprijinul prefectului de Cluj,Florin Stamatian, pentru recuperarea banilor.

Zece administratori de firme din Cluj şi Sălaj au fost primiţiluni dimineaţă în audienţă la prefectul judeţului Cluj, FlorinStamatian, aceştia reclamând că din cauza neplăţii sumelor datoratede către compania Bechtel, cuprinse între zeci de mii de lei şimilioane de euro, au fost nevoiţi să trimită angajaţi în şomaj, sărenunţe la maşinile achiziţionate în leasing şi chiar să îşiînchidă afacerile.

" Noi am subcontractat lucrări pentru Bechtel la AutostradaTransilvania în anul 2010 . Avem facturi şi nu ni s-au plătit. Amlucrat la Autostrada Transilvania, se circulă pe autostradă şi amvrea să ne primim banii. Asta e durerea noastră. Sunt peste 50 defirme, unii zic că sunt 150. Am cerut sprijinul prefectului deCluj, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, să vedem ce sepoate face, să ne ajute în recuperarea banilor", a declarat GavrilVagner, care are de recuperat 80.000 de lei pentru lucrările făcutede firma sa de transport şi materiale de construcţii.

El a precizat că s-au purtat discuţii şi cu conducerea companieiBechtel pentru plata datoriilor, dar aceasta amână luarea oricăreidecizii.

"Noi ne-am săturat de un an de zile să tot aşteptăm. Cei de laBechtel ne amână că sunt în discuţii cu Guvernul. Avem necazuri şinoi. Vedem ce soluţii ar fi, să dăm Bechtel în judecată ar fi una,dar nu este cazul, vrem să ne înţelegem normal", a mai spusVagner.

La rândul său, un alt administrator de firmă, Costel Călugăr, aprecizat că are de primit de la compania Bechtel "mai multemilioane de euro" pentru lucrările executate la AutostradaTransilvania. Citiţi mai mult despre datoriile Bechtel pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO