Companii

Beccalli, GE: Aveti 49% sanse pentru urmatoarea fabrica a General Electric

Beccalli, GE: Aveti 49% sanse pentru urmatoarea fabrica a General Electric

Ferdinando (Nani) Beccalli-Falco, GE International

16.11.2007, 19:53 23

Pe termen scurt insa, investitiile celui mai mare gigant industrial mondial se pot dubla, la fel si numarul de angajati, iar piata locala are aproape 50% sanse sa fie urmatoarea tinta pentru o fabrica a GE.
"Este foarte greu sa dai un termen precis pana la care ti se vor indeplini anumite planuri, pentru ca acest lucru depinde exclusiv de oportunitatile pe care piata ti le ofera. Romania, alaturi de Bulgaria sunt niste tari cu nevoi specifice, mai ales dupa aderarea la UE, lucru care va genera un flux urias de fonduri. Pentru compania noastra acesta este o oportunitate uriasa de crestere", a declarat Ferdinando (Nani) Beccalli-Falco, presedintele si CEO-ul GE International, intr-un interviu acordat ZF.
Acesta a dat exemplul Indiei, unde estimarile de crestere initiale ale GE au fost cu mult depasite, anul acesta inregistrandu-se un ritm de crestere al afacerilor de 126%.
Pe piata locala, principalele arii de dezvoltare ale businessului GE vor fi GE Money, GE Energy si GE Healthcare. Cresterea va fi organica, dar si prin achizitii.
Piata locala poate fi potentiala destinatie pentru o noua unitate de productie a GE. Investitia s-ar putea ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, Romania fiind candidata sigura alaturi de alte cateva tari vecine.
"Sunt 49% sanse ca Romania sa fie optiunea noastra pentru noua fabrica. In total sunt trei tari concurente, mai bine zis doua tari jumate", a spus Beccalli, fara sa precizeze insa numele tarilor contracandidate Romaniei. El spune ca toate costurile pe plan local vor ajunge in maxim cinci ani la un nivel similar cu cel inregistrat in tarile europene mai avansate. "Forta de munca ieftina nu va mai reprezenta un atu. Se vor nivela aceste diferente. In aceste conditii stai si te intrebi care mai ramane avantajul competitiv al pietei locale. Raspunsul vine tot din forta de munca. Oamenii sunt foarte bine instruiti aici", este de parere Beccalli.
In toamna acestui an, l-a numit in fruntea operatiunilor locale pe Cristian Colteanu, fostul ambasador al Romaniei in Italia.
General Electric a intrat pe piata locala in 1984. GE Money, divizia financiara a grupului, s-a dezvoltat dupa integrarea celor trei institutii nebancare preluate in toamna anului trecut: Domenia Credit, Estima Finance si Motoractive. Pe piata de real estate GE a anuntat investitii de 175 de milioane de euro prin intermediul diviziei imobiliare GE Real Estate. Pe piata de energie, GE s-a plasat ca un furnizor de echipamente, aflandu-se acum in discutii avansate cu diverse companii care vor sa investeasca in energii regenerabile.

General Electric vrea sa isi dubleze investitiile
Gigantul american General Electric a investit 500 mil. dolari pana in prezent in divizia locala de servicii financiare GE Money care a intrat pe piata locala prin achizitia companiilor Motoractive Leasing, Estima Finance (specializata in credite de consum) si Domenia Credit (credite ipotecare). Valoarea totala a tranzactiei a fost de 140 mil. euro. "Suntem multumiti de evolutia si rezultatele pe care le-au inregistrat cele trei companii, astfel ca vom continua sa investim pe termen scurt
15 milioane de euro in dezvoltarea lor", a declarat Ronald Malak, directorul executiv la GE Money pentru Romania. Investitiile GE Money vor avea in vedere deschiderea de noi filiale la nivel national, precum si cresterea cu 50% a numarului de angajati pana la sfarsitul anului. "Daca in urmatoarele 12 luni, GE Money va avea succes in Romania, intentionam sa dublam numarul de angajati si valoarea investitiilor locale pe termen scurt", a declarat Ferdinando Beccalli-Falco, presedinte si director executiv al GE International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO