Companii

BAT îl numeşte pe James Murphy, manager cu experienţă de 20 de ani, în funcţia de director al Departamentului de cercetare ştiinţifică al companiei, cu sediul în Southampton

BAT îl numeşte pe James Murphy, manager cu experienţă...

Autor: Roxana Rosu

11.05.2023, 14:36 56

BAT îl numeşte pe James Murphy în funcţia de director al Departamentului de cercetare ştiinţifică al companiei, acesta devenind totodată membru al Consiliului Director, raportând directorului executiv.

James Murphy va conduce echipa globală de cercetare ştiinţifică din Centrul BAT pentru cercetare şi dezvoltare din Southampton.

 „James este un lider cu foarte multă experienţă, foarte apreciat şi cu o contribuţie extraordinară în dialogul nostru în domeniul ştiinţific cu autorităţi de reglementare, mass-media şi comunitatea ştiinţifică. BAT a făcut progrese semnificative în ultimii ani pentru promovarea obiectivului nostru de reducere a impactului fumatului asupra sănătăţii şi de construire a unui viitor mai bun”, a declarat Jack Bowles, Director Executiv BT.

Noul manager are peste 20 de ani de experienţă şi a ocupat o serie de funcţii de conducere în cercetare şi dezvoltare, unităţi de producţie şi marketing la BAT. În perioada recentă a fost vicepreşedinte executiv pentru cercetare ştiinţifică şi dezvoltare în cadrul companiei BAT din SUA cu sediul în Winston-Salem, Carolina de Nord.

 „La BAT avem un obiectiv clar: acela de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătăţii. Vom reuşi acest lucru oferindu-le consumatorilor adulţi o gamă variată de produse cu risc redus. Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales deja aceste noi categorii de produse ale BAT”, a spus James Murphy.

BAT are peste 3.000 de angajaţi în România şi creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare. În 2020 şi 2021, BAT a fost cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuţie de peste 20 de miliarde lei la bugetul statului în cei doi ani, sub formă de taxe şi accize.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO