Companii

Barbatii obezi au mai putine sanse de a fi tati

23.10.2003, 00:00 17



Un nou studiu prezentat in cadrul reuniunii American Society for Reproductive Medicine din San Antonio (Texas) sugereaza ca barbatii supraponderali au o fertilitate redusa din cauza fragmentarii crescute a ADN-ului spermatozoizilor, conform site-ului NewScientist.com.



Studiul realizat de specialisti de la Reproductive Biology Associates in Atlanta, Georgia, sub conducerea lui William Roudebush, examineaza impactul masei corporale asupra calitatii spermei in termeni de structura ADN.



Cercetatorii au comparat raportul greutate/patratul inaltimii cu nivelul de fragmentare al ADN-ului in sperma subiectilor.



"Pe masura ce creste raportul, creste si fragmentarea ADN-ului si se observa o reducere semnificativa a calitatii spermei", a afirmat Roudebush.



Nivelul ridicat de fragmentare a ADN-ului in sperma este asociat cu fertilitate redusa si un risc mai mare de pierdere a sarcinilor, a avertizat el.



Fragmentarea a crescut dupa ce raportul greutate/analtime a depasit 25 - considerat pragul care delimiteaza supraponderalitatea - si a ajuns la o cota grava peste 30 - nivelul obezitatii.



Majoritatea americanilor, aproximativ 61%, au un raport greutate/analtime de peste 25, prin urmare Roudebush sugereaza ca aparitia numarului tot mai mare de obezi in lumea occidentala este una dintre explicatiile declinului demografic si al fertilitatii masculine.(A.B.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO