Companii

Banca Mondială şi Comisia Europeană: Recuperaţi banii de la cei condamnaţi la închisoare. Reprezentant al lui Ponta: E complicat

Banca Mondială şi Comisia Europeană: Recuperaţi banii...

Autor: Carol Dan

26.10.2015, 11:56 2054

Reprezentanţi ai Băncii Mondiale şiai Comisiei Europene au afirmat luni că autorităţile române trebuie să recuperze banii de la persoanele condamnate la închisoare pentru acte de coruptie, in acest fel, alaturi de alte masuri, România nemaifiind nevoită să apeleze la surse de finanţare pentru investiţii necesare în mai multe sectoare economice, precum infrastructura, energie sau agricultura.

"Este grozav ca persoanele corupte sunt bagate la inchisoare, dar mai trebuie sa şi recuperati banii pe care acei oameni i-au furat. Problema este ca nu aveti nicio institutie car sa faca asta", a spus Ismail Radwan, lead Public sector management specialist din Banca Mondiala. El a facut aceste declaraţii în cadrul conferinţei Foreign Investors Summit.

La randul sau, Angela Filote, seful reprezentanti Comisiei Europene in Romania, a afirmat ca, in materie de atragerea de fonduri pentru investitii, Romania trebuie sa isi foloseasca tot potentialul in ce priveşte accesarea findurilor europene, sa colecteze mai bine taxele si impozitele si sa recupereze banii furati.

Prezent in conferinta, Alexandru Nastase, secretar de stat in Departamentul pentru investitii straine si vorbind in numele premierului Victor Ponta, a afirmat ca Guvernul a decis sa lupte cu coruptia si ca este "important sa luam inapoi banii de la cei oameni care au furat", dar aceste este "un proces complicat". "Guvernul a decis sa lupte cu coruptia. Noi facem curatenie. Este important sa luam inapoi banii de la cei care au furat, dar este un proces complicat. Multe firme sunt in faliment. Probabil ca unele schimbari legislative sunt necesare", a spus Nastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO