Companii

Avocatii de la Salans: Vedem oportunitati pentru dezvoltarea pietei bunurilor de lux

Avocatii de la Salans: Vedem oportunitati pentru dezvoltarea pietei bunurilor de lux

Christopher, Berlewmanaging partner al Salans: Ne propunem pentru acest an o crestere a business-ului cu circa 30%, pe fondul extinderii echipei la un numar de 40-50 de avocati. Dezvoltarea va depinde si de felul in care vom reusi sa-i gasim pe acesti oameni, in conditiile in care cererea de avocati depaseste oferta, dar ne aflam intr-o pozitie buna de recrutare. Anda Todor, managing partner al Salans: Casele de avocatura de business reprezinta un barometru pentru ceea ce se intampla in economie. Romania este substantial implicata in economia globala, dar nu am simtit la inceputul acestui an modificari majore, exceptand fluctuatiile noastre anuale.

14.04.2008, 19:49 30

Piata de capital, precum si industria bunurilor de lux sunt doua directii spre care se va indrepta atentia casei de avocatura Salans, una dintre cele mai importante case internationale de avocatura prezente in Romania.
"Este momentul potrivit pentru consolidarea unei echipe puternice de avocati cu expertiza pe piata de capital, care mai devreme sau mai tarziu isi va reveni. Pe de alta parte, vrem sa ne pozitionam si pe piata bunurilor de lux, care speram ca se va dezvolta bine si in Romania", declara Anda Todor, unul dintre cei doi managing partneri ai Salans.
Firma are in prezent 35 de avocati si un personal suport format din 30 de oameni. Domeniile de baza, precum corporate, real estate si finantari aduc circa 70-80% din veniturile firmei, care ofera si servicii in domenii precum competitie, litigii sau media.
"Ne propunem pentru acest an o crestere a business-ului cu circa 30%, pe fondul extinderii echipei la un numar de 40-50 de avocati. Dezvoltarea va depinde si de felul in care vom reusi sa-i gasim pe acesti oameni, in conditiile in care cererea de avocati depaseste oferta, dar ne aflam intr-o pozitie buna de recrutare", apreciaza Christopher Berlew, la randul sau managing partner in Salans.
Dupa ce fostul managing partner, Obie Moore, a luat decizia de a renunta la conducerea biroului local pentru un post de CEO intr-un fond de investitii initiat de Dinu Patriciu, a fost decisa revenirea la biroul din Romania a avocatului Christopher Berlew, care intre 2001 si 2007 a activat in biroul Salans din Praga.
Biroul din Bucuresti al Salans a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu 50%, potrivit reprezentantilor firmei. Printre cele mai importante tranzactii in care avocatii firmei au fost implicati se numara intrarea banciii Lehman Brothers in actionariatul dezvoltatorului Impact Bucuresti si, in special, asistarea Rompetrol in procesul de vanzare a pachetului majoritar de actiuni catre compania KazMunaiGaz.
"Rompetrol a fost un client important pentru noi anul trecut, iar tranzactia cu KazMunaiGaz a fost cea mai mare a biroului local derulata pana acum", spune Todor.
Ea declara ca nu exista o competitie intre firmele locale si cele straine ci intre firmele de top, cu diferenta ca firmele internationale, printre care si Salans, au acces la resursele globale din cadrul retelei.
"Biroul din Bucuresti devine unul strategic, din ce in ce mai important in reteaua Salans", spune Berlew, care la Praga a lucrat intr-o echipa similara cu cea din Bucuresti, de 35 de avocati.
"Specificitatea biroului este sa lucram cu clienti externi, dar si cu firme locale care au nevoie de serviciile unei firme internationale, astfel ca pentru largirea portofoliului de clienti mergem pe ambele directii de dezvoltare", adauga Berlew.
Anul trecut, considerat un an bun pentru economie, a fost un an foarte bun si pentru casele de avocatura, care au inregistrat cresteri importante in dreptul cifrei de afaceri si ale echipelor de avocati.
"Casele de avocatura de business reprezinta un barometru pentru ceea ce se intampla in economie. Romania este substantial implicata in economia globala, dar nu am simtit la inceputul acestui an modificari majore, exceptand fluctuatiile noastre anuale", afirma Todor.
Cu toate acestea, numarul fuziunilor si achizitiilor a fost intr-o oarecare scadere la inceputul acestui an, iar o serie din tranzactiile incheiate au fost incepute inaintea crizei de pe pietele financiare globale, care a lovit puternic bancile de investitii si companiile listate.
"Ramanem foarte optimisti cu privire la Romania, tinand cont ca economia a crescut puternic in ultimii ani dupa o perioada de stagnare, motiv pentru care intr-o serie de sectoare mai este loc de o crestere semnificativa, la randamente investitionale bune", spune Todor.
Ea este completata de Christopher Berlew, care afirma ca "viziunea asupra Romaniei, drept o tara in dezvoltare, emergenta, s-a schimbat dupa aderarea la NATO si Uniunea Europeana. Romania a trecut intr-o alta categorie, in care au scazut riscurile, iar investitorii mari, care vor sa-si diversifice portofoliile, au oportunitati importante aici".
Piata locala de avocatura este dominata in prezent de firme locale, dar un numar tot mai mare de firme internationale isi fac simtita prezenta in piata de profil, estimata la circa 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO