Companii

Avicola Crevedia vrea 10 mil. euro pentru proiecte SAPARD

31.07.2006, 18:31 24

Producatorul de carne de pasare Avicola Crevedia intentioneaza sa contracteze credite in valoare totala de pana la 10 milioane de euro de la Finans Bank pentru asigurarea resurselor de cofinantare a unor proiecte pe care compania vrea sa le deruleze prin programul SAPARD.
Actionarii societatii au aprobat saptamana trecuta contractarea creditelor si utilizarea activelor societatii pentru garantarea acestor credite. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe informatii.
Majoritatea marilor producatori de carne de pasare autohtoni au demarat investitii importante in acest an, desi au fost puternic afectati de gripa aviara. Astfel, Transavia Alba Iulia a demarat constructia unei fabrici de produse semipreparate si preparate finite din carne de pasare langa Alba-Iulia, in valoare de 10 mil. euro, iar Agricola Bacau va investi 9 mil. euro in fermele avicole.
Societatea Avicola Crevedia, situata in judetul Dambovita, detine 11 ferme de pui si un abator. Compania este controlata de firma libaneza Agricola Holding, care detine 51,1% din actiuni. Agricola Holding a preluat controlul societatii in urma unei oferte publice primare, derulata la inceputul acestui an, contribuind cu un aport de capital de circa 3,5 mil. euro (12,6 mil. lei). In urma majorarii capitalului social, participatia fostului actionar majoritar, compania Tec Miaco Romania, s-a redus la 41,9%. Grupul Tec, care mai are in portofoliu si Avicola Constanta, a fost puternic afectat de gripa aviara.
Avicola Crevedia a inregistrat in primele trei luni ale anului pierderi de circa 0,48 mil. euro (1,7 mil. lei) din cauza gripei aviare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO