Companii

Avicola Crevedia a luat un credit de 4 milioane de euro

18.09.2006, 21:30 26

Producatorul de carne Avicola Crevedia ar putea contracta un credit de investitii in valoare de 4 milioane de euro, potrivit unei hotarari aparute in Monitorul Oficial.
Imprumutul este destinat modernizarii si cresterii capacitatilor de productie pe care societatea le are in prezent, potrivit companiei.
In plus, actionarii au decis aprobarea finantarii alternative a acestei sume pe baza unui imprumut acordat de catre actionarul majoritar, Agricola Holding, sau pe baza unui imprumut atras de catre Agricola Holding si garantat in tot sau in parte de catre aceasta.
Imprumutul ar putea fi cel de-al doilea contractat in acest an de catre producator, dupa ce la sfarsitul lunii iulie a mai facut un imprumut de 10 milioane de euro de la Finansbank cu scopul de a asigura resurse de cofinantare a unor proiecte pe care compania vrea sa le deruleze prin programul SAPARD.
Compania Avicola Crevedia a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere de 73% a cifrei de afaceri, pana la 32,7 mil. lei (9,2 milioane de euro) si pierderi de 672.800 de lei, fata de un profit de 146.300 de lei inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
Compania are ca principal obiect de activitate cresterea pasarilor si are un capital social de 24,7 mil. lei.
Avicola Crevedia si-a majorat, la inceputul anului, capitalul social, prin aport in numerar al firmei libaneze Agricola Holding, actionarul majoritar, cu circa 12,6 milioane de euro. Cea mai mare parte a producatorilor de carne de pasare au fost afectati anul acesta de gripa aviara, insa au continuat sa investeasca in modernizarea companiilor lor.
In afara de Avicola Holding, si Transavia Alba-Iulia a facut anul acesta investitii in construirea unei fabrici de produse semipreparate si preparate finite din carne de pasare langa Alba-Iulia, in valoare de 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO