Companii

Avia Motors preia şi extinde distribuţia mărcii Skoda în Constanţa printr-o investiţie de 13 mil.lei

Avia Motors preia şi extinde distribuţia mărcii Skoda...

Autor: Ioan Dornescu

02.10.2014, 00:00 1017

"Am căutat în permanenţă noi direcţii de creştere a bussiness-ului, însă nu ne-am grăbit niciodată, chiar dacă au existat mereu oportunităţi. (...) În urma consultărilor cu importatorul, dar şi cu staff-ul intern, am decis să repunem marca Skoda pe harta Constanţei", a declarat, într-un comunicat, proprietarul Avia Motors, Daniel Balaban.

Tranzacţia cu fostul distribuitor a inclus preluarea showroom-ului, atelierelor de mecanică şi tinichigerie şi a unui teren de aproximativ 14.000 mp cu toate facilităţile, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Avia Motors.

Activele au fost preluate de la compania Auto Grup din Constanţa, potrivit unor surse din piaţă.

Dealerul auto intenţionează să realizeze şi o infuzie de capital propriu pentru dezvoltarea operaţiunilor, valoarea totală a investiţiei în preluare şi extinderea operaţiunilor urmând să se ridice la aproximativ 13 milioane lei.

"Dealerii puternici vor avea un cuvânt din ce în ce mai important pe piaţa autohtonă. În acelaşi timp, jucătorii mici sau neprofitabili vor fi nevoiţi să caute modalităţi de reconfigurare a afacerii sau de a fi preluaţi", a spus Balaban.

Compania este parte a grupului Avia Motors & Alto Syncro, partener al mărcilor Skoda, Seat, Volkswagen şi Das WeltAuto.

Avia Motors estimează afaceri de peste 95 milioane lei în acest an, de la aproape 86 milioane lei în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO