Companii

AVAS va contesta conversia in actiuni a datoriilor Rafo

14.08.2006, 19:28 20

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va contesta orice decizie a actionarilor Rafo de transformare in actiuni a datoriilor rafinariei la bugetul de stat, potrivit unei informari transmise de institutie.
"AVAS nu mai are calitatea de actionar si nu poate impiedica convocarea Adunarii Generale Ordinare sau Extraordinare a Actionarilor, dar va contesta in continuare, prin toate caile prevazute de lege, conversia datoriilor in actiuni, daca aceasta va fi aprobata de AGEA", se mai arata in comunicatul AVAS.
In opinia AVAS, conversia creantelor in actiuni nu poate avea loc in absenta consimtamantului creditorului, deoarece, potrivit unui principiu prevazut in Codul civil, creditorul nu poate fi obligat sa primeasca o alta prestatie decat cea datorata. "Conversia creantelor in actiuni nu poate fi realizata fara acordul creditorilor afectati de aceasta masura, iar AVAS, in calitate de creditor, nu isi da acordul", precizeaza institutia.
Managerul general al Rafo, Marin Anton, a declarat vineri ca statul ar putea deveni actionar majoritar la Rafo, cu circa 42% din actiunile companiei, daca planul de transformare a unor creante de circa 900 de milioane de lei in actiuni va fi realizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO