Companii

Austriecii de la Wienerberger scot din buzunar 22 mil. euro pentru a patra fabrică de cărămizi în România

Austriecii de la Wienerberger vor să facă a patra fabrică de cărămizi în România. Au închiriat deja teren la Iaşi

Autor: Gabriel Razi

23.01.2012, 15:36 742

Producătorul austriac de materiale de construcţii Wienerberger va investi 22 mil. euro pentru construcţia celei de-a patra fabrici de cărămizi a companiei de pe piaţa locală.

"Potenţialul de creştere a pieţei de construcţii din România rămâne în continuare unul atractiv pentru investitori, astfel că Wienerberger continuă să aloce resurse importante pentru activitatea locală", a declarat Mihaela Chelu, membru al consiliului de administraţie al Wienerberger România.

Wienerberger a intrat pe piaţa românească în 1998 iar în 2003 a făcut prima achiziţie după ce a preluat o fabrică de cărămizi de la CEMA Sibiu în cadrul unei tranzacţii cu o valoare totală de 9 milioane de euro. Producătorul deţine fabrici de cărămizi în Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, Sibiu şi Triţenii de Jos, judeţul Cluj.

Producătorul austriac a încheiat anul 2010 cu afaceri pe piaţa locală de aproximativ 28 de milioane de euro, adică 1,6% din afacerile totale ale companiei la nivel mondial, care s-au cifrat la 1,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO