Companii

Austriecii de la Rondocarton au finalizat primele trei trimestre din 2023 cu afaceri de peste 90 mil. euro

Mihnea Bâldea, general manager, Rondocarton

Mihnea Bâldea, general manager, Rondocarton

Autor: Laurentiu Cotu

28.11.2023, 16:20 160

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat din România, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de peste 90 mil. euro şi estimează că va încheia anul 2023 cu afaceri totale de aproximativ 120 mil. euro, conform datelor transmise de companie. În 2022, Rondocarton a realizat o cifră de afaceri de 120,7 mil. euro (595,4 mil. lei), un profit net de aproximativ (5,9 mil. euro), având un număr mediu de 463 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Piaţa este în uşoară scădere în acest an, faţă de anul anterior. Pe fond inflaţionist consumul se contractă şi chiar dacă evoluţia este diferită de la industrie la industrie, în general cererea este încă în scădere. Cred că şi în prima jumătate a anului viitor vom vedea acelaşi tendinţe de consum pe piaţă. Avem totuşi speranţa că, dacă inflaţia va reveni sub control şi se va da măcar semnalul scăderii dobânzilor, şi consumul se va revigora în a doua parte a lui 2024.“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihnea Bâldea, general manager, Rondocarton. 

Austriecii de la Rondo Ganahl au deschis prima fabrică din România în urmă cu 25 de ani, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro, urmând în 2008 cea de-a doua unitate de producţie de pe piaţa locală, la Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO