Companii

Austriecii construiesc tot cu austrieci. Birourile de 75 mil. € ale CA Immo din zona Orhideea, ridicate de constructorul centurii Arad

Cele două turnuri vor avea 13, respectiv 17 etaje supraterane cu suprafeţe de până la 2.700 metri pătraţi pe etaj şi două etaje subterane

Cele două turnuri vor avea 13, respectiv 17 etaje supraterane cu suprafeţe de până la 2.700 metri pătraţi pe etaj şi două etaje subterane

Autor: Bogdan Alecu

23.02.2016, 00:04 574

Fondul de investiţii austriac CA Immo a desemnat compania austriacă Porr Construct ca antreprenor ge­neral pentru construcţia noului proiect de birouri Orhideea Towers, pe care îl dezvoltă în zona de centru-vest a Bu­cu­reştiului, în apro­pierea staţiei de metrou Grozăveşti.

Compania austriacă Porr Con­struct a mai construit pe piaţa locală lotul patru din autostrada Sebeş-Turda, autostrada-varianta de ocolire Arad, dar şi un hotel din Otopeni, în timp ce Porr Bau a reabilitat calea ferată dintre Câmpina şi Predeal. Fondul de investiţii CA Immo deţine în România cinci clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 106.000 de metri pătraţi.

Orhideea Towers reprezintă o investiţie totală de 75 de milioane de euro şi are ca termen de livrare anul 2017. Construcţia a demarat în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundaţii speciale, realizate de compania Octagon Contracting & Engineering, care sunt în curs de finalizare. Compania Porr Construct, desemnată antreprenor ge­neral, va intra pe şantier în luna martie, conform calendarului stabilit de CA Immo.

„Construcţia Orhideea Towers, primul proiect pe care CA Immo îl dezvoltă de la zero în România, decurge conform planului”, a declarat Marian Roman, managing director al CA Immo România.

Orhideea Towers are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi şi este compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H şi conectate între ele printr-o punte cu suprafeţe vitrate. Cele două turnuri vor avea 13, respectiv 17 etaje supraterane cu suprafeţe de până la 2.700 metri pătraţi pe etaj şi două etaje subterane.

În zona Orhideea-Pasajul Basarab există în prezent în jur de 56.000 mp de birouri în spaţii moderne, însă stocul s-ar putea tripla în perioada 2017-2018, potrivit unei analize a ZF pe baza informaţiilor furnizate de consultanţii de la JLL.

Tot în zona Orhideea va fi ridicat şi proiectul The Bridge, dezvoltat de Forte Partners (un grup de trei antreprenori), o investiţie de 70 de milioane de euro, al cărei constructor nu a fost încă anunţat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO