Companii

Auchan România primeşte certificarea Top Employer 2023

Articol cu conţinut publicitar

Auchan România primeşte certificarea Top Employer 2023

Autor: Publicitate

15.09.2023, 13:00 152

Auchan România a fost desemnat Top Employer pentru anul 2023, certificare oferită de organizaţia independentă Top Employers Institute din Olanda. Compania este unul dintre cei mai mari angajatori din ţară şi oferă un mediu de lucru incluziv, cu numeroase oportunităţi de promovare şi dezvoltare. Sub egida „Te bucuri de viaţă”, în centrul promisiunii Auchan se află întotdeauna oamenii, care reprezintă motorul şi sursa de energie, creativitate şi bucurie, cei care, prin responsabilitate şi implicare asigură succesul şi dezvoltarea organizaţiei.

Distincţia dobândită este acordată în urma unei analize riguroase a proceselor de resurse umane din interiorul companiei, a facilităţilor acordate şi a posibilităţilor de dezvoltare pe care le au angajaţii de pe toate nivelurile. Anual, institutul independent Top Employers certifică cei mai buni angajatori din lume. Institutul analizează companiile pe baza informaţiilor pe care acestea le furnizează în chestionarul privind cele mai bune practici în domeniul resurselor umane. Acesta are la bază 20 de criterii de evaluare, structurate în 6 categorii, precum managementul resurselor umane, mediul de lucru, procesul de recrutare, oportunităţile de dezvoltare oferite angajaţilor, bunăstarea angajaţilor şi diversitatea & incluziunea la locul de muncă.

„Certificarea „Top Employer 2023” ne onorează şi ne demonstrează că eforturile noastre continue ne poziţionează în rândul companiilor care au cele mai responsabile politici şi practici de Resurse Umane. De peste 16 ani, construim un loc de muncă incluziv, unde toţi colegii au acces la aceleaşi oportunităţi de dezvoltare. Promovăm diversitatea, egalitatea, punând accent pe realizarea unui echilibru echitabil între viaţa profesională şi cea personală. „Te bucuri de viaţă” este promisiunea noastră de angajator şi oferim un loc de muncă care nu plictiseşte, un mediu profesional care te face să te simţi împlinit, relevant, capabil. Un mediu în care simţi că te bucuri de viaţă inclusiv în timpul orelor de program. Ţinem întotdeauna cont de părerile şi sugestiile colegilor noştri, apreciem şi implementăm feedback-ul venit din partea acestora, alimentăm emoţiile pozitive şi ne dorim să construim împreună o companie bazată pe viziuni şi valori comune.”, a declarat  Adina Nanu, Director Resurse Umane şi Transformare Auchan Retail România

Printre categoriile analizate şi în cadrul cărora Auchan România a obţinut cele mai mari scoruri raportat la alte companii active pe plan local, se numără Valorile & Misiunea companiei,  Mediul de lucru, Employer Branding şi practicile de sustenabilitate remarcate la nivelul resurselor umane.

De-a lungul timpului, Auchan România a implementat numeroase măsuri în strategia de resurse umane, precum pachete de beneficii atractive, oportunităţi de dezvoltare a carierei, indiferent de rolul pe care un angajat îl are în companie. Astfel, compania se asigură că grilele salariale şi oferta de beneficii sunt corecte. Retailerul are o asigurare medicală şi de viaţă care acoperă cele mai multe servicii, conform brokerului de asigurări, incluzând servicii de stomatologie. Totodată, se preocupă de wellbeing-ul angajaţilor, iar asigurarea medicală are şi consiliere psihologică pentru fiecare angajat.

Proiectul Uman Auchan, Auchan StarTalents şi Auchan Refresh sunt conceptele pilon ale strategiei de capital uman, care exprimă aşteptările şi aspiraţiile a peste 50 de meserii şi 250 de funcţii, dar şi atragerea de noi talente şi menţinerea acestora prin parcursuri de formare şi dezvoltare personalizate. De asemenea, un alt segment la care compania a performat în obţinerea certificării Top Employer 2023 este sustenabilitatea, care este integrată în fiecare segment al strategiei de business, iar oamenii sunt o componentă esenţială a eforturilor majore pentru protejarea mediului înconjurător şi al planetei. Auchan s-a angajat în formarea tuturor angajaţilor prin „Ateliere de Climate Fresque”, respectiv formări specifice pentru perimetre de maxim impact precum Departamentele Produs, Tehnic, Logistică, Finanţe, dar şi Top management, iar prin programul PSP (Programul de Sustenabilitate Personală), oferă tuturor angajaţilor posibilitatea de a se implica activ şi a contribui la proiecte şi acţiuni de responsabilitate socială.

 

Despre Auchan România

Auchan România are în portofoliu peste 420 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri şi 382 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 370 în staţiile Petrom, cât şi magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din oraşele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, în fiecare zi. Auchan România este certificat Customers’ Friend şi a primit statutul Customers’ Friend - Superior Excellence, precum şi certificarea Top Employer în 2023.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO