Companii

Au fost alocaţi o treime din bani. Şase fonduri de investiţii au primit aprobarea pentru a accesa 125 mil. euro din PNRR, bani care vor merge mai departe către IMM-urile româneşti. Bugetul total este de 400 mil. euro, sumele urmând a fi împărţite între beneficiari până la jumătatea lui 2026

Au fost alocaţi o treime din bani. Şase fonduri de...

Autor: Cristina Roşca

13.09.2023, 10:30 1054

Încă un fond de investiţii - Mozaik Investments - a obţinut aprobările necesare pentru a primi bani din PNRR, e vorba de bugetul de 400 mil. euro menit a încuraja investiţiile în companii mici şi medii din România. Cel mai recent beneficiar, al şaselea de până acum, este astfel Mozaik Investments, care îl are pe antreprenorul Sacha Dragic de la Superbet printre fondatori. Acest fond ia 25 mil. euro din banii din PNRR, urmând a obţine şi fonduri suplimentare de la alţi investitori.

Conform documentelor publicate de Fondul European de Investiţii (FEI) când a făcut apelul către fonduri, e nevoie ca 30% din suma totală să vină de la investitori privaţi. Alte 20% trebuie să vină de la investitori instituţionali, autorităţile acordând maximum 50% din suma totală din banii din PNRR. Banii din surse private, spun jucătorii din domeniu, sunt tot mai greu de strâns pentru că, spre deosebire de anii anteriori, există o reticenţă a investitorilor într-o perioadă în care recesiunea e pe buzele tuturor.

Iniţiativa de capital de risc din PNRR este administrată de Fondul European de Investiţii, însă în proces fondurile de private equity şi VC trebuie să primească aprobarea atât din partea FEI, cât şi a Comitetului de investiţii desemnat de Guvernul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO