Companii

Astăzi Mihai Georgescu, managing director al Wrigley Balkan East

Astăzi Mihai Georgescu, managing director al Wrigley Balkan East
01.11.2011, 00:03 757

Mihai Georgescu, 44 de ani, este unul dintre cei mai longevivi manageri din România, el conducând afacerile Wrigley din 1992, de la intrarea pe piaţa locală a producătorului american de gumă de mestecat. Din 2004 el conduce Wrigley Balkan East, companie cu sediul central la Bucureşti, anterior el fiind managerul general al subsidiarei poloneze a producătorului american de gumă şi dulciuri (în perioada 2002-2004).

Înainte a lucrat timp de zece ani tot în cadrul Wrigley (ianuarie 1992 - februarie 2002), unde a ocupat funcţia de country manager. Absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Georgescu conduce o companie cu 200 de angajaţi pe plan local. Wrigley România deţine în portofoliu branduri precum Orbit, Winterfresh sau Juicy Fruit şi este una dintre cele mai profitabile companii din sectorul bunurilor de larg consum alimentare, potrivit datelor raportate de jucători la Ministerul de Finanţe. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 48,7 milioane de euro, în scădere cu 6% faţă de anul anterior şi un profit net de 6,9 milioane de euro (cu 8% mai puţin decât în 2009).

De departe cel mai puternic brand pentru Wrigley în România este Orbit, care are o serie de subbranduri. Acest produs are o cotă de piaţă de peste 70% pe piaţa locală a gumei de mestecat. Investiţiile companiei se îndreaptă în special în trei direcţii - susţinerea activităţii de distribuţie, susţinerea activităţii echipei proprii de vânzări şi activitatea din media - mai ales TV - ce are ca scop susţinerea brandurilor şi creşterea gradului de recunoaştere.

În prezent Wrigley vinde cele aproximativ 80 de produse în circa 85.000 de magazine de pe piaţa locală. Pentru a pătrunde atât în zona urbană, cât şi în cea rurală şi pentru a ajunge la fiecare nou magazin deschis, compania americană lucrează cu 150 de reprezentanţi proprii Wrigley la nivel naţional şi cu echipe de agenţi de vânzări de la companiile de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO