Companii

Astăzi, 28 noiembrie, ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la ora 12.30 la conferinţa ZF Investiţi în România – ediţia Brăila. Printre invitaţii prezenţi la dezbatere se numără Bogdan Alexandrescu, directorul AGRI al CEC Bank, Octavian Petrescu, directorul executiv RodBun sau Vasilică Priceputu, administratorul Pricons

Astăzi, 28 noiembrie, ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la...

Autor: Alex Ciutacu

28.11.2023, 00:05 224

♦ Evenimentul va începe la ora 12.30 la Alma Health & Spa Retreat din Brăila

♦ Starea economiei româneşti, modul în care pot fi încurajate investiţiile, reindustrializarea României, finanţările bancare şi oportunităţile aduse de fondurile europene sunt câteva dintre subiectele de pe agenda conferinţei.

Astăzi, 28 noiembrie, Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează la Brăila conferinţa ZF Investiţi în România!, unde unii dintre cei mai importanţi bancheri se vor întâlni cu antreprenorii, managerii şi investitorii care pun în miş­care economia locală.

Evenimentul va începe la ora 12.30 şi se va desfăşu­ra la Alma Health & Spa Re­treat. Aici, invitaţii vor dezbate cele mai impor­tan­te subiecte din economia ro­mânească, vor discuta des­pre provocări şi oportuni­tăţi, dar şi despre modul în care pot fi încurajate inves­tiţiile companiilor care activează în România.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelun­git de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari. Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat inves­tiţiile demarate în anii anteriori. Afluxul de finanţări prove­nit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţio­nal de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru companii, însă accesarea fondurilor euro­pe­ne trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Cum arată economia locală în 2023? Cum facem economia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă?

Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate invitaţi precum Octavian Petrescu, directorul executiv al RodBun Grup, Vasilică Priceputu, administratorul Pricons, Cătălin Miron, asociat la Transemnal sau Giorgiana Mocanu, directorul executiv al Grupului Grande Gloria Production.

De cealaltă parte, paneul este completat de bancheri specializaţi din partea CEC Bank, precum Bogdan Alexandrescu, cel care conduce divizia AGRI a băncii, Cristina Totu, directorul Direcţiei IMM, Ramona Ivan, directorul Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale CEC Bank, respectiv Laura Mihai, cea care conduce Direcţia Clienţi Mari în cadrul băncii.

Brăila nu este recunoscut ca un judeţ cu o industrie prelucrătoare puternică, aşa cum se poate observa şi din cifrele celor mai mari fabrici din judeţ. Conform campaniei ZF Fabricile României, industria prelucărotare din Brăila realizează venituri de doar 1,5 miliarde de lei, plasând astfel judeţul la coada clasamentului.

Cea mai mare companie prelucrătoare din judeţul Brăila este constructorul de nave Vard Brăila, cu venituri de doar 236 de milioane de lei. Top cinci companii din industria prelucărtoare din Brăila este completat de Bona Avis (prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre), Glorious Lighting (fabricarea de echipamente electrice de iluminat), Mimbu (prelucrarea şi conservarea cărnii), respectiv Management Objectives (fabricarea produselor de morărit).

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO