Companii

Asociaţiile de pacienţi: Avem dreptul să ne alegem furnizorul de sănătate. Nu este importantă forma de proprietate

Asociaţiile de pacienţi: Avem dreptul să ne alegem furnizorul de sănătate. Nu este importantă forma de proprietate

Autor: Ioana David

14.01.2013, 14:38 564

Pacienţii au dreptul să-şi aleagă furnizorul de servicii medicale, este de părere Iulian Petre, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC).

".Nu este importantă forma de proprietate, atât timp cât serviciile medicale sunt echivalente. În acest fel, dispare concurenţa de pe piaţa serviciilor medicale. Aceşti bani care merg spre furnizorii privaţi nu sunt bani publici, aşa cum s-a spus. Sunt bani privaţi din fondul asigurărilor de sănătate, banii asiguraţilor. Dacă mergem pe o asemenea logică, ar trebui sistate şi contractele medicilor de familie, pentru că şi ei sunt organizaţi ca o formă privată. Considerăm însă că spitalele de stat şi cele private trebuie să fie tratate în mod egal. Astfel, pentru acelaşi serviciu, trebuie decontată aceeaşi sumă de bani de către CNAS", a declarat Iulian Petre, vicepreşedinte COPAC.

Recent, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a anunţat că prin contractul-cadru pe 2013 care va intra în vigoare de la 1 martie, va sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO