Companii

Artrom se imprumuta de la actionarul principal cu 16,5 mil. euro

20.09.2005, 19:10 17

Consiliul de Administratie al producatorului de tevi Artrom Slatina va cere aprobarea actionarilor pentru contractarea unui credit in valoare de 16,5 milioane de euro de la compania germana Sinara Handel, reprezentanta comerciala a grupului rus TMK.

Sinara Handel controleaza atat Artrom Slatina, cu o participatie de peste 80% din actiunile companiei, cat si Combinatul Siderurgic Resita. Creditul urmeaza sa fie destinat finantarii activitatii de productie si comerciale. "Este vorba despre o finantare de la actionarul majoritar, un simplu credit comercial. Aveam aprobarea actionarilor, insa a expirat si, conform legislatiei, trebuie sa luam alta", a spus Adrian Popescu, directorul general al Artrom.

In luna august actionarii companiei au aprobat un program de investitii in valoare de 39 de milioane de euro pentru realizarea unei capacitati de laminare de 100.000 de tone de tevi/an, plus inca 10,5 milioane de euro pentru finantarea productiei. "Creditul de 16,5 milioane de euro este destinat in totalitate finantarii activitatilor societatii Artrom si nu are legatura cu programul de investitii initiat in august", a precizat Cristina Vaduva, directorul economic al societatii din Slatina.

Pentru acest an compania estimeaza obtinerea unui profit brut de 5,3 milioane de euro, cu 82% mai mare fata de castigurile obtinute in 2004, la o cifra de afaceri de 112 milioane de euro.

"Vom realiza rezultatele estimate prin BVC. A crescut valoarea adaugata a produselor noastre si, implicit, pretul acestora", a adaugat Cristina Vaduva.

In urma investitiilor realizate anul trecut in doua linii de tratament termic, valoarea acestora fiind de 2,3 milioane de euro, Artrom a inceput sa vanda tevi in stare tratata la un pret cu aproximativ 22% mai mare. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO