Companii

ARL, subsidiara grupului austriac Strabag, a finalizat reabilitarea Drumului Apusenilor (25 km), investiţie de 123 mil. lei

ARL, subsidiara grupului austriac Strabag, a finalizat...

Autor: Laurentiu Cotu

15.12.2022, 16:40 2224

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, subsidiara locală a grupului austriac Strabag, a finalizat o investiţie de 123 mil. lei (aproximativ 25 mil. euro), finanţată din fonduri europene, ce a presupus  reabilitarea şi modernizarea Drumului Apusenilor (25 km), în vederea conectării localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la reţeaua transeuropeană de transport TEN-T. Traseul judeţean de importanţă turistică, în lungime totală de peste 25 km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecţia cu DN1), continuă până în proximitatea barajului Drăgan-Floroiu şi ajunge până la limita administrativă cu judeţul Bihor.

„După doi ani de la debutul lucrărilor am reuşit să finalizăm întregul proiect, care a vizat, pe lângă modernizarea structurii rutiere a celor 25 km de drum judeţean şi alte obiective de investiţii extrem de importante - 7 poduri, inclusiv podul peste râul Crişul Repede, 280 de accese la proprietăţile situate pe traseu, peste 9,5 km de trotuare. Importanţa acestei investiţii din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive şi spectaculoase zone ale Munţilor Apuseni“, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă. 

Lucrările au vizat întreaga structură a carosabilului, începând de la fundaţie şi până la aşternerea covorului asfaltic în două straturi, binder şi uzură. Au mai fost modernizate peste 80 de podeţe şi 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crişul Repede a fost construit de la zero. Tot în cadrul proiectului au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 staţii de autobuz, 5 zone de parking auto şi amenajate peste 50 de intersecţii cu drumurile laterale. 

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, a câştigat în acest an lucrări de reabilitare pentru 30 de drumuri judeţene din Cluj, cu o lungime totală cumulată de aproape 484 km şi o valoare totală de 145,3 mil. lei (29,4 mil. euro). 

Compania Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj SA, cu sediul central în localitatea Cluj-Napoca, face parte începând cu anul 2007 din grupului Strabag SE Austria. Activitatea principală a companiei constă în execuţia lucrărilor de construcţii de drumuri, autostrăzi şi platforme industriale. Activitatea secundară constă în producţia şi vânzarea materialelor de construcţii de drumuri. Compania Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 287 mil. lei, un profit net de 27,6 mil. lei şi un număr mediu de 272 de angajaţi, potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO