Companii

Ardealul urca vanzarile Orkla Foods

12.04.2006, 00:00 18

Orkla Foods Romania (OFR), filiala gigantului norvegian Orkla Foods, a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere de 33% a vanzarilor, pe baza rezultatelor inregistrate de cel mai nou brand al companiei, Ardealul.

"Schimbarile si deciziile strategice din ultimii doi ani incep sa dea roade", spune Aliz Kosza, directorul general executiv al Orkla Foods Romania. Dupa ce in urma cu un an, OFR a achizitionat fabrica de pate Ardealul, in urma unei tranzactii estimate la 10 mil. euro, structura portofoliului de produse s-a schimbat. Pateul a devenit lider de vanzari in cadrul companiei, devansand margarina.

Potrivit datelor OFR, cea mai mare crestere, 58%, a fost inregistrata de categoria sosurilor, in timp ce gemurile au inregistrat o crestere de 35% fata de aceeasi perioada din 2005, pe baza lansarii dulceturilor la sfarsitul anului 2005. Margarina de retail a inregistrat vanzari cu 15% mai mari, in timp ce ketchup-ul a crescut si el cu 16%.

Orkla a demarat o investitie de 1,5 mil. euro la fabrica de la Covasna realizata din fonduri Sapard. Daca in 2004, compania s-a concentrat pe diversificarea portofoliului, fiind lansate 14 produse noi, anul trecut Orkla si-a consolidat business-ul. Parte a acestui proces, compania a achizitionat la sfarsitul anului trecut 100% din actiunile companiei Royal Brinkers Romania, al doilea producator de margarina de uz casnic din tara.

"Trimestrul doi pune OFR fata in fata cu o provocare deloc neglijabila: preluarea si planul de integrare Royal Brinkers", spun reprezentantii companiei.

Potrivit site-ului Ministerului de Finante, Orkla Foods Romania a avut in 2004 o cifra de afaceri de 76,1 milioane de lei (18,7 mil. euro), in crestere in lei cu 17% fata de anul precedent. Reprezentantii companiei nu au facut publice rezultatele financiare pe 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO