Companii

Cum arată harta feroviară a României? Trenurile care leagă marile oraşe ale ţării merg cu mai puţin de 60 km/h. Singura rută rapidă cu trenul este din Capitală spre Constanţa, unde vitezele ajung la 120 km/h

Cum arată harta feroviară a României? Trenurile care...

Autor: Miruna Diaconu

15.07.2023, 19:45 1467

La nivelul instituţiilor europene se poartă discuţii cu privire la înlocuirea rutelor aeriene pe distanţe scurte cu cele feroviare, însă în România trenul nu poate fi o alternativă.

Marile oraşe ale ţării sunt le­gate, pe cale ferovi­a­ră, de tre­nuri care circulă cu vi­te­ze de sub 60 de kilometri pe oră, ceea ce face ca tre­nul să nu fie o opţiune atunci când e vorba de deplasarea între marile centre urbane, potrivit unui raport al Co­misiei Europene. Pe harta fero­viară a României se distinge însă o singură rută care depăşeşte a­ceastă bornă şi atinge chiar viteze de 90 până la 120 kilometri pe oră, este vorba de ruta Bucureşti-Con­stanţa, unde operează atât CFR Călători, companie de stat, cât şi companii private precum Transfe­roviar Călători, Astra Trans Car­patic, Softrans şi Regio Călători.

Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Bra­şo­vul sunt legate de Capi­tală pe cale feroviară de rute care nu pot cir­cu­la cu viteze mai mari de 60 de kilo­metri pe oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO